Blogg

5 fantastiske reisemål i Sør Amerika

16 Oct 2018

Sør Amerika

Sør Amerika er et kontinent bestående av et fantastisk fint og blandet landskap. Her finner du alt fra store elver og regnskoger, til ørkenområder og høye fjell. I tillegg til utrolig vakker natur kan Sør Amerika by på flotte byer, arkeologiske underverk, for ikke å glømme karneval, festlighet og dans. Har du et sterkt ønske om å en gang reise til Sør Amerika? Er du usikker på om Sør Amerika er den rette plassen å reise? Da er denne artikkelen perfekt for deg! I denne artikkelen vil vi gi deg svar på disse spørsmålene ved å nevne 5 fantastiske reisemål du finner på dette vakre kontinentet.

Cuzco, Peru

Cuzco er en fantastisk fin by som ligger i Huatanay-dalen oppe i Andesfjellene, sørøst i Peru. Du finner byen hele 3400 meter over havet, og den har i dag rundt 300 000 innbyggere. Cuzco var hovedstaden og det kulturelle og religiøse sentrum i inkariket, noe som gjør byen svært populær blant turister. I Cuzco finner du mye av den berømte inka-arkitekturen, som for eksempel soltempelet Qurikancha, som var det byggverket i inkariket som hadde størst politisk og religiøs verdi, i tillegg til det storslåtte inkatempelet Sacsayhuaman som ligger like utenfor byen. Det er altså mye flott historie og arkitektur i denne byen som definitivt er verdt å oppleve.

Om du bestemmer deg for å reise til Cuzco må du ikke glemme å besøke Sør Amerikas mest besøkte turistmål, Machu Picchu. Machu Picchu er en ruinby som ligger i inkabefolkningens hellige dal Urubambadalen, rett nord for Cuzco. Hvert år besøker over 2 millioner reisende denne fantastiske ruinbyen, som regnes som et mesterverk innen arkitektur og ingeniørkunst. Byen er også på UNESCOs liste over verdensarven, og ble i en global avstemning i 2007 valgt som ett av de moderne underverkene.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires er den perfekte by for deg som liker god mat, vakker arkitektur og bra shopping. Byen er hovedstaden i Argentina med over 3 millioner innbyggere, og har en rekke attraksjoner og severdigheter å by på. I denne storbyen finner du for eksempel verdens mest berømte operahus, Teatro Colón, som er bygd etter modell av de klassiske renessansebyggene. Operahuset ligger i Avenida Liberdad og er definitivt verdt en tur.

Buenos Aires er også tangoens fødested, og i de stemningsfulle, gamle bydelene finner du haugevis av romantiske restauranter og et fantastisk natteliv du sent vil glemme. OM du er på vandring i byen er baren Cafe Tortoni et fint stoppested. Dette er byens eldste bar og vil hensette deg til 1858. Buenos Aires er også Latin-Amerikas shoppinghovedstad, noe som gjør byen perfekt for deg som elsker shopping.

Rio de Janeiro, Brasil

Om du er glad i idrett ble du nok forelsket i denne perlen under Sommer-OL i 2016. Rio de Janeiro er en fantastisk fin by i Brasil, med over 6,1 millioner innbyggere og utrolig mange kjente landemerker. Her finner du for eksempel Kristusstatuen på Corcovado som er hele 39,6 meter høy medregnet sokkelen. Du finner statuen i nasjonalparken Tijuca og den har til og med en egen jernbane som fører turister opp. Statuen er Rio de Janeiros mest kjente byggverk, men det er slettes ikke den eneste turistattraksjonen du finner i denne vakre byen. På Ipanema beach finner du høye, solbrune, unge og pene jenter, og strandpromenaden er definitivt et sted å oppleve om du tar turen til Brasil.

Om du besøker byen er karnevalet en ustyrlig ekstravaganse av festlighet, musikk, dans og glede du er nødt til å oppleve. Du kan rett og slett ikke reise fra denne byen før du har opplevd all musikken, dansen og livsgleden de har å by på.

Cartagena, Colombia

Cartagena er fantastisk flott havneby og provinshovedstad i Bolívar på Karibia-kysten av Colombia. Her finner du vakre strender hvor du bare kan slappe av og nyte livet, en historisk gammel by som kan utforskes til fots, i tillegg til nydelig koloniarkitektur. Byen er ekstremt populær blant cruiseskip, særlig på grunn av at den er et av de tryggeste stedene i landet, og om du har behov for en pause under utforskingen av byen kan du stoppe ed en utendørskafé og nyte deilige kaker mens du kaster et blikk utover den vakre byen og menneskene som er der.

Cartagenas befestede bydel og fort står på UNESCOs verdensarvliste og en liten fun fact er at den kjente norske kickbokseren Cecilia Brækhus ble født i denne nydelige byen.

Santiago, Chile

Santiago er Chiles hovedstad og sentrum I landets største storbyområde, Gran Santiago. Byen ligger 520 meter over havet og i byen finner vi en tredel av Chiles totale befolkning. Santiago er et av Latin-Amerikas mest moderne metropoler og i denne byen finner du mer og mer jo mer du leter. Funky kafeer og danseklubber finner du overalt, i tillegg til utrolig vakker arkitektur. I denne storslåtte byen kan du dra på sykkelturer oppi de høye vakre fjellene, besøke vinprodusenter og vingårder, eller besøke den berømte 64-etasjers skyskraperen Gran Torre Santiago, hvor du får oppleve en vakker utsikt du sent vil glemme.

Ferie i Italia

25 Sep 2018

Italiensk mat

Har du noen gang vurdert å reise til Italia? Skal du kanskje på ferie til Italia i år? I denne artikkelen vil vi fortelle deg det du behøver å vite om dette fantastiske landet før du reiser. Vi vil fortelle deg litt ulike turistattraksjoner, maten som serveres, og om hovedstaden Roma.

Italia finner du helt sør i Europa ved Middelhavet. Landet har en helt fantastisk kystlinje og om du velger å ta turen ned kan vi garantere deg en ferie med fantastiske strender, masse bademuligheter, god italiensk mat og interessante severdigheter. Langs Adriatershavskysten finner du for eksempel hundrevis av flotte sandstrender, mens i Venezia kan du reise rundt i en gondol gjennom de verdenskjente kanalene og nyte den vakre byen og dens omgivelser. På veien gjennom kanalene finner du blant annet de kjente landemerkene Markusplassen, Dogepalasset og Sukkenes bro.

En ferie i Italia trenger ikke bare å være en badeferie, men kan også ses på som en reise i historien. Landet rommer utallige kulturelle skatter, gamle landsbyer og historiske monumenter. En titt på restene etter Romerriket kan definitivt være interessant, eller ta en titt på det skjeve tårnet i Pisa. Tårnet begynte å bli skjevt allerede kort tid etter at konstruksjonen begynte 8. august 1173 og står bak katedralen på Campo dei Miracoli, som på norsk betyr Mirakelplassen.

En reise til Italia ville ikke vært vellykket uten den fantastiske Italienske maten! Det sies at isen her er verdens beste, og italienerne spiser is stort sett mellom hvert eneste måltid. Ingen lager bedre is en Italienerne! Når det kommer til vanlig Italiensk mat kommer som du sikkert vet Pizzaen og Pastaen her i fra, og pasta med sjømat er sterkt anbefalt om du tar turen til en lokal Italiensk restaurant. Det finnes dog mange turistfeller overalt, så velg restaurant med omhu og sjekk opp i hvilke restauranter som er anbefalt av andre. Finner du de rette kan vi garantere deg noe av den beste maten i hele verden, men vær forberedt på overprising. Når det kommer til Italienske desserter er Tiramisu svært populært. Dette er en dessert du ikke vil gå glipp av om du besøker landet, og den kommer i overraskende mange forskjellige fasonger. Det er vanskelig å forklare hvordan den smaker, men det er noe mellom himmelsk og bløtkake dynket i marsala og kaffe. Veldig godt!

En tur til Roma, Italias hovedstad, er også sterkt anbefalt. I tillegg til å være hovedstad i Italia er Roma hovedstad for Den hellige stol og Malteserordenen, som begge er suverene. Malteserordene er, om du ikke allerede visste det, en geistlig ridderorden som den dag i dag fungerer som en veldedig organisasjon, og Den hellige stol er betegnelsen for bispedømmet Roma og dermed pavens embete og hans tjenesteapparat. Er du på jakt etter kjente, historiske byggverk? I Roma finner du du først og fremst verdens største amfiteater, Colosseum. Colosseum regnes som et av de mest kjente og imponerende byggverkene i hele verden, og er en av verdens mest besøkte attraksjoner for turisme. Vi kan jo også nevne at stedet er stemt frem som ett av de moderne underverkene, sammen med steder som Machu Picchu i Peru og Zevsstatuen i Olympia. Tempelet Pantheon på Piazza della Rotonda er også en severdighet du ikke må gå glipp av om du besøker hovedstaden.

Når det gjelder andre populære byer du bør besøke kan vi nevne byer som Toscana, Pompeii, Parma og Firenze. Dette er alle flott byer som har mye å by på. Toscana er en rolig by med bølgende åkrer og lavendelduft, og passer perfekt for deg som vil vekk fra stress og storbyliv. Firenze er som en miniatyr av Roma med et par innslag fra Venezia. Om du befinner deg nord i Italia er det definitivt verdt et besøk, spesielt om du er interessert i kunst av Leonardo da Vinci, Michelangelo og Botticelli. Kunsten finner du på det populære Uffizimuseet. Pompeii var en romersk by og ble som du sikkert vet begravd av vulkanen Vesus i 79. Her kan du se avstøpninger av folk og dyr som levde på den tida. Parma, som er den siste byen vi vil nevne, og er hjemmet til parmaskinka og parmesanosten. Er du stor fan av disse bør du definitivt ta turen innom denne vakre byen og i nærheten finner du også Bologna, som er Italias mathovedstad.

Italia er altså et særdeles nydelig land som har det meste. Alt fra vakre strender og bademuligheter til gamle historiske monumenter og vakkert landskap. Været kan selvfølgelig ikke styres, men om du tar deg ferie i Italia vil du mest sannsynlig oppleve høye temperaturer og sol. Om du er sportsinteressert kan vi jo nevne at en sykkeltur langt oppe i de Italienske fjellene kan være en opplevelse du sent vil glemme.

Ferie i Gran Canaria, Spania

4 Sep 2018

Gran Canaria

Den spanske øya Gran Canaria er en del av øygruppa Kanariøyene som er en svært populær øygruppe i Atlanterhavet. Øya er den tredje største i areal, men når det kommer til turisme er denne øye en soleklar ener. Har du sans for kultur, mat og eventyr? Liker du flotte strender med gode bademuligheter? Lengter du til varmen? Da er denne øya midt i blinken for deg! Vi vil i denne artikkelen fortelle deg mer om denne fantastiske øya, og gi deg noen tips til hva du burde oppleve når du er her.

Deilig, varmt sommervær er det stort sett hele året i Gran Canaria, og øya tilbyr deg et hav av opplevelser, aktiviteter og valgmuligheter. Det er ikke mye du ikke finner på denne øya, så du kan dermed slappe av, kose deg, og bare nyte dine dager på denne fantastiske øya. Gran Canaria tilbyr en rekke pakketurer, hoteller og flyavganger, så det å feriere her er svært lett selv med stor familie.

Så hva kan vi anbefale deg som skal reise på tur til Gran Canaria? Først og fremst er vi jo nødt til å nevne det Gran Canaria er mest kjent for, nemlig flotte badestrender hvor du og familien kan bli brune samtidig som dere koser dere. Barna vil elske de store bølgene, mens du kanskje aller helst vil ligge på en solstol og bare nyte livet? Alle Gran Canarias strender er ulike. Du har for eksempel travle og populære strender som i Playa del Ingles, og små rolige strender som for eksempel den i Puerto de Mogán og Arguineguin. Uansett hva du er ute etter kan vi garantere deg at du ikke vil bli skuffet når du ser havutsikten og de store bølgene. Om du har en plan om å bli brun over bokstavelig talt hele kroppen er utvalget av nudiststrender på øya også helt enorm. Det finnes flere vakre nudiststrender å velge mellom om du er interessert.

Synes du at det å ligge på stranden hele dagen er kjedelig? Blir du rett og slett lei? Da kan vi anbefale gåturer og fjellturer rundt om på øya. Gran Canaria er nemlig et skikkelig paradis, og du finner nesten noe vakkert hvor enn du velger å gå. Terrenget variere litt fra jevne konturer nord på øya, mens det er litt brattere terreng helt sydvest. Mange av vandringsstiene på Gran Canaria er merket, og du kan finne flere bøker og kart rundt om på øya som beskriver turene mer i detalj. Hva er vell bedre enn et stup i bassenget etter en lang, vakker fjelltur?

Gran Canaria tilbyr også en rekke flotte restauranter, med en matkultur som er bredt sammensatt i og med at øya har blitt påvirket av tre kontinent. Fisken er jo selvsagt en ekstremt viktig matressurs her på øya, sammen med landbruksprodukter i kategoriene korn, grønnsaker og kjøtt. Kort sagt finner du mye forskjellig her når det kommer til mat, så valgmulighetene er mange.

Om du først skal til Gran Canaria er du nødt til å besøke hovedstaden Las Palmas! Byen er den nest største byen av alle på Kanariøyene, og kalles av mange for ”Lille Barcelona” på grunn av alle shoppingmulighetene du finner i byen. Du trenger altså ikke reise inn til Madrid og Barcelona for å shoppe, de har nemlig alt du trenger her. Vakre kjoler til fest og hverdag, morsomme sko, ja alt du måtte trenge! Det er bare til å velge og vrake i håndplukkede internasjonale klær og pyntegjenstander om du tar turen innom Inter Nos. Mote er nemlig blitt svært viktig i Kanariøyenes største byer.

Las Palmas er ikke bare en shoppingby men også en svært vakker by. Byen kalles faktisk for en skult perle til tross for størrelsen. Før var det derimot ikke slik, men for ikke så lenge siden var det den sørlige delen av øya med sin infrastruktur og værstabilitet som begynte å trekke såpass mange turister at denne vakre byen gikk litt i glemmeboka. Den siste tida har byen derimot vist seg som en attraktiv metropol som byr på mye av det vi kan forvente oss når vi besøker storbyer som for eksempel Barcelona og Buenos Aires.

En siste ting vi vil anbefale deg og gjøre under ditt besøk på øya er å utforske øyas unike flora. Kanariøyene er jo skapt av vulkaner, og ligger et godt stykke ut fra Afrika. Dette har gjort at plante- og dyrelivet har fått utviklet seg på egen hånd. Det er to tusen plantearter på øyene og fem hundre av de er endemiske. De vil si at du faktisk ikke finner de noe annet sted i verden enn her, noe som er ganske spesielt.

8 gode grunner til å reise til Frankrike

1 Aug 2018

Frankrike

Frankrike er et vakkert land med utrolig mye å by på. De har først og fremst et nydelig språk, i tillegg til mye god mat, fantastisk vin, storslått natur, vakre strender og mye, mye mer. I Frankrike finner du det meste og mulighetene er så og si grenseløse. Vi har i denne artikkelen plukket ut det vi mener er 8 av de beste grunnene til at du burde reise til dette vakre landet.

Du kan få en fantastisk skiopplevelse

I Frankrike finnes det utrolig mange vakre steder som er perfekte for vintersport som for eksempel langrenn og alpint. Pyreneene er for eksempel en utrolig vakker fjellkjede i grenseovergangen til Spania. Chamonix er også en plass vi sterkt anbefaler. Chamoix, som også kalles alpinismens vugge, ligger i de franske alpene hvor du også finner Vest-Europas høyeste fjell, Mont Blanc, som kan by på fantastiske off-pist områder og store fallhøyder.

Opplev Tour de France

Er du sykkelinteressert? I Frankrike holdes nemlig verdens største sykkelritt, Tour de France, hver sommer i Juli. Rittet er et treukersritt, og ble arrangert for 100. gang i fjor sommer. Om du besøker Pyreneene eller Alpene når løperne kommer hit vil du få oppleve et helt enormt folkeliv hvor mennesker fra hele verden møtes for å heie på sine ryttere langs de vakre veiene. Om du derimot oppholder deg i hovedstaden Paris kan du se siste etappen på Champs-Élysées. Sykkelinteressert eller ikke, folkelivet Tour de France tilbyr kommer du aldri til å glemme. Om du har tenkt deg opp på noen av de mest populære fjelltoppene kan du til og med risikere at det ikke er plass om du da ikke er der en uke før rytterne passerer. Såpass populært er nemlig Tour de France.

Se ditt franske favorittlag spille

Er du fotballinteressert? Ligue 1 er navnet på den øverste ligaen i fransk fotball, og her finner du blant annet storlagene Paris St. Germain, Lille OSC, Montpellier HSC og Monaco. Ligaen holder svært høy internasjonal klasse og inneholder store stjernespillere som for eksempel Neymar, Cavani, Fekir og Falcao. Har du et fransk favorittlag? Benytt muligheten til å se dine favorittspillere live!

Besøk vakre Nice

Nice er en helt fantastisk by og en av de største turistdestinasjonene i Frankrike. Hvert år strømmer turister til byens utrolige strender og vakre landskap, og med 300 soldager i året er du nesten garantert vakre solfylte dager. Byen har også en fantastisk atmosfære og er garantert den rette plassen for et godt måltid velsmakende mat eller kanskje en dyr champagne ved solsenga på den berømte stranda Castel Plage Privée.

Besøk landets vakre kystlinjer

Frankrike har utrolig mange flotte kystlinjer å by på, og de to mest kjente er Korsika og Normandie. I Normandie vil du se et helt spesielt klippelandskap, med milevis av brede, finkornede sandstrender. Kystlinjen ligger Nord i Frankrike bare en times togtur fra Paris, og er definitivt verdt et besøk. De mest populære byene i Normandie er Caen, Le Havre og Rouen. Korsika, som er en nydelig øy i hjertet av Middelhavet, blir omtalt som skjønnhetens øy og ligger noen timer syd for byen Nice. På denne øya finner du 1000 km med kystlinje og fantastiske strender.

Nyt utsikten fra det berømte Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er hele 324 meter høyt, og et av Europas mest kjente landemerker. Internasjonalt er dette flotte tårnet kjent som et symbol for Frankrike og det er uten tvil det mest kjente landemerke du finner i Paris. Det var ingeniøren Alexandre Gustave Eiffel som konstruerte Eiffeltårnet, så det er altså her navnet Eiffeltårnet kommer fra. Tårnet er en stor turistattraksjon og hvert år besøkes tårnet av over 5,5 millioner mennesker. Mot slutten av november i 2002 hadde tårnet hatt over 200 millioner gjester, noe som er ganske sprøtt i og med at tårnet ble innviet 31. mars 1889.

Besøk kjærlighetsbroen Pont de l’Archevêche

Kjærlighetsbroen Pont de l’Archevêche ligger over elva Seine i Paris og er ekstremt populær blant unge kjærestepar. Hvorfor kalles den kjærlighetsbroa? Dette er faktisk ganske så romantisk. På broa finner du nemlig tusenvis av hengelåser i alle størrelser hvor forelskede kjærlighetspar har risset inn navnene sine. Paret fester hengelåsen på broa, og kaster deretter nøkkelen i elva som en erklæring på parets evige kjærlighet for hverandre. Er du av den romantiske typen kan denne broa derfor være en fin plass å besøke med kjæresten.

Besøk Disneyland i Paris

Skal du på familietur? Har du barn? Da bør dere definitivt ta turen innom Disneyland om dere er i nærheten av Frankrikes hovedstad. Disneyland ligger rett utenfor sentrumskjernen av byen og er en flott og spennende opplevelse for hele familien! Her kan du hilse på Mikke Mus og vennene, se på spektakulære show og mye, mye mer. Fornøyelsesparken åpnet 12. april 1992 og er bygget etter modell fra Magic Kingdom i Disneyworld i Florida.

Ferie i Norge

26 Jul 2018

Norge

Er du lei av badeferier med familien i sydlige land? Ønsker du å oppleve hva dette vakre landet vårt har å by på? Da kan en ferie her i Norge være noe for deg. Liker du å reise i bobil eller med campingvogn kan en reise rundt i dette flotte landet være perfekt for deg. Vi har i denne artikkelen listet opp 5 steder i Norge som definitivt kan gjøre din ferie til en suksess.

Lysets rike

Nord-Norge er den største, men minst befolkede delen av Fastlands-Norge, og dekker over en tredjedel av hele landet. Flott uberørt natur og pittoreske gamle tettsteder finner du så og si overalt her, med flotte øyer lengst mot vest, en naken kyst og storslagne fjellområder ved for eksempel Lofoten og Helgeland.

Tromsø, som er en av Norges største byer, finner du også her i Nord-Norge. Dette er en levende universitetsby som for eksempel kan by på pulserende studentliv, konserter, show og ikke minst en internasjonal filmfestival. Byen har også det som kalles et multikulturelt samfunn som består av mer enn 100 nasjonaliteter.

Nord-Norge er også en av verdens beste steder å se det fantastiske nordlyset. Landsdelen ligger nemlig midt i nordlysbeltet. Nordlyset kan dukke opp når som helst på høsten og vinteren, men som oftest mellom klokken seks om kvelden og ett om natta.

Oslo

Oslo er hovedstaden i Norge og når man skal man oppleve et land er man jo nødt til å ta turen inn i hovedstaden. Byen har utrolig mye å by på, som for eksempel Holmenkollen, som er byens mest besøkte attraksjon. Fra toppen av Holmenkollen ser du store deler av byen, og herfra kan du for eksempel se at byen preges av en nærhet til skog og mark. Andre ting å oppleve i Oslo er slottet, stortinget, shopping på Aker Brygge, piknik i Frognerparken og Vigelands skulpturer.

Om du reiser med familie kan vi anbefale en tur litt ut av byens sentrum og til Tusenfryd. Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark og er en frydefull opplevelse for både liten og stor. Her finner du først og fremst mange berg og dalbaner, men også badeland for de aller minste.

Hardangervidda

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her finner du store flate vidder, uendelig med fiskemuligheter, rikt dyre- og planteliv i tillegg til spektakulære fosser. Pakk sekken, legg fiskestanga i bilen og ta med deg familien på tur! Dette er både sunt for helsa og en opplevelse du sent vil glemme. Ligg over på turisthytter eller bare dra på dagstur med fiskestang og nyt naturen.

Vestre del av Hardangervidda er kupert med spennende daler, mens i Nordvest finner du Hardangerjøkulen, som er en av Norges største breer. Hårteigen ligger 1690 meter over havet og er selve veiviseren på Hardangervidda. Dens karakteristiske form ser du i synsranden nesten uansett hvor på vidda du befinner deg.

Bergen

Bergen er Norges nest største by etter Oslo, og ligger på Vestlandet mellom de syv fjell. Byen er helt klart norsk, og befolkningen du finner her kan fort snakke hull i hodet på deg på bussen eller i butikken. Uansett, byen er i alle fall utrolig vakker. Hvert år kommer det turister fra hele verden, med et ønske om å få oppleve et yrende uteliv, husene som klynger seg til fjellsidene og ikke minst den vakre brosteinen.

Byen har også 30 000 studenter, et halvgodt fotballag som hele byen brenner for og 250 årlige nedbørsdøgn. Dette er derfor helt klart en interessant by vi vil anbefale for deg som vil oppleve Norge. Er du glad i musikk og konserter vil vi anbefale å ta turen til byen i juli under Bergenfest. Da kan vi garantere deg god stemning og galne bergensere.

Kristiansand

Det finnes hundrevis av andre flotte steder å besøke i Norge, men det siste stedet vi får plass til på denne topp 5 lista er Kristiansand. Kristiansand er Sørlandets hovedstad og går også under navnet barnas by. Dette er det perfekte stedet for småbarnsfamilier med morsomme aktiviteter og opplevelser hele året.

Hovedattraksjonen som bringer flest turister til byen er selvsagt den flotte Dyreparken. Her finner du alt fra løver og tigere til apekatter og giraffer. Det er også Norges største teaterscene om sommeren med sang, dans og musikk på små og store scener hele sommeren. Her kan barna møte alle sine helter, som for eksempel Kaptein Sabeltann, Langemann, Klatremus og Mikkel Rev. Det er også kveldsforestillinger med Kaptein Sabeltann og badeland med en rekke sklier for både store og små. De har hele 12 bassenger!

Kristiansand har også mange flotte restauranter og idylliske naturområder å tilby. I tillegg til alt dette kan du også besøke ulike kunstmuseum om du interesserer deg for kunst og kultur, eller ta deg en løpetur i den friske sjølufta langs kysten.